Aktiviteterne / Aftenkøreture

Aftenkøreture

 
Den tredie onsdag i måneden i sommerperioden er der en aftenkøretur,  hvor vi på Nimbusserne kører en tur ud i det blå.
Et medlem finder en tur, som ofte går ad små snirklede veje gennem skøn natur.
Under vejs holdes der en pause, så vi kan nyde den medbragte kaffe.
 
Vi mødes ved Cirkle K, Aggersundvej 77, Aars, kl. 19, hvis ikke andet tidspunkt er nævnt i programmet.
 
Se i øvrigt programmet..
 
21. juni 2023  var der aftenkøretur med deltagelse fra Aalestrup Claccis. 15 motorcykler holdt klar i  Aars. Heraf 5 nimbusser med sidevogn. 
Brian førte an til en fin tur, som gik igennem ll. Binderup, Mejlby, Revnkilde, Rostrup og en meget lang grusvej, hvor naturen kuinne nyden. 
Efter lidt grusstøv kom man frem til en samler langt ude på landet. Her var der lukket op for garagen, h or der var klar med pølser på grillen. I garagen stod 20 - 30 motorcykler tæt pakket I en anden bygning var der 100 - 200 motorcykler + reservedele. Sikket et syn. En rigtig god tur.
 
Aftenkøretur til Vesterbølle levende landsby 17.aug 2022.
7 Nimbuser var mødt op . Desuden var der 3 mc`er fra Aalestrup Classic.
Bodil havde lavet en fin køretur fta Aars til Vesterbølle.
Her fik man en rigtig god oplysning om landsbyenbs historie. Der er en frivillig arbejdsgruppe, der mødes hver onsdag for at restaurere tingene. Der er en stor samling af gamle landbrugsmaskiner og husholdningsartikler..
Deltagerne var også ovre på Hougården, som er købt for 1 kr..
Her er man i gang med at renovere og rydde op i de mange ting, der står inde i bygningerne.Et kæmpe arbejde.
En hyggelig aften.
 
Midsommertur 15. juni 2022
Vi kørte fra Aars for at mødes  med Aalestup Classic. Der deltog 3 Nimbsser og 10 motorcykler fra Aalestrup Classic. Vi kørte med Randers for at besøge en samler.Udervejs kkom der 1 Nimbus til.
Med Brian som guide kørte vi en flot tur til Hvilsom drejede mod Snæbum og videre mød Brøndum og Trinderup bl. a. 
Vi endte hos Michael, som ville vise os sin samling af motorcykler. Han startede med at byde på pølser og øl/vand.
Der var en Ellehammer motorcykel fra 1907. Den skulle løbes igang. Så kom vi ind i en dobbelt garage med 2 rækker flotte motorcykler, ca. 10 i hver side, og der var fyldt på vægge og loft med skilte, flag, smørekander, tændrør, lygter og en væltepeter. Der var Harley Davidsoner, Nimbus, BSA, Indian og Honda 350 four,  AJSere.
 
 
Aftenkøretur 20 april 2022
 
Turen gik til Nørlund Savværk, hvor Bodil havde lavet en aftale med direktør Jørgne Sølvsten Skriver om vi måtte få en rundvisning.
En virksomhed på næsten 150 år. I dag en moderne virksomhed , som modtager træ fra alle egne af landet samt de nordiske lande. 
Der laces alt fra udtørrret træ, høvlet opavet og et. overfladebehandlet.
Der leveres behandlet træ til England, Tyskeland, Frankring, Kina m.fl., så der bliver kørt nanbge lastbil derfra både dag og nat. Der er ikke mange ansatte. 
Det var tydeligt, at det vat en meget engageret dirktør, der fortalte.
Stor tak til Bodil for en rigtig god aften dsamt Aalestrup Classic, der tog turen sammen med os.
 
 
Aftenkøretur 8. aug 2021
 
Turen gik til cykelmuseet i Aalestrup. Med Leif i front zig-zagget man fra Aars til Aalestrup via Gislum, St. Binderup, Guldager, Thorup og Simested.
Guiden, Lauge havde åbnet museet kun til ære for Nimbus-folket. Deltagerne blev delt i 2 hold, så det en hold fik en rundvisning, mens det anden hold spiste den medbragte mad.
Lauge fortalte kyndigt om cykelfabrikken Jyden og om nogle af alle de andre cykler.Der var også knallerter, symaskiner og radior, samt andre ting, som fabrikken havde  lavet i årnenes løb.
Da madkasserne var tomme og Helles småkager udryddet, var det blevet tid til at finde hjem. Der blev aftalt kapløb, om at komme først hjem. Mon ikke det blev Elsebeth, Ejner og Ove, der vandt.
Det var en skøn aften med mange fremmødte.
 
 
Aftenkøretur til Nibe 21. april 2021
 
Efter kalenderen var der planlagt en forårskøretur til Nibe for at få en is. Der var ingen forår og ingen is. Blæsten krævede en god påklædnbing.
Da der ingen is var, forslog Jens Linnemann, at vi kørte hjem til ham. Jens havde valgt en flot rute. Den var var svær at finde på Krak. Efter hukommelse kørte vi fra Nibe via Vokslev, Huul Mølle, Klæstrup og Pandumbro.
Vi fik en varm velkomst, da Jens har fået hund.
Der var indkøbt is i Nibe, som her blev nydt sammen med en kop kaffe.
Snakken gik livligt, så det blev sent og køligt at køre hjem
.
 
 
 Aftenkøretur til Hvalpsund  19.08.2020
En  flok  pæne Nimbusser startede fra Cirkle K. Formanden ledte flokken  ud på Aars' veje. Der var nogen forvirring om vejen til Hvalpsund, så nogle kørte deres egen vej, men til sidst nåede alle til pakhuset i Hvapsund, hvor der kunne købes is. 
En hyggelig aften. Men reglerne for turkørsel trænger til opfriskning.
 
Aftenkøretur 15. juli. 2020
Hyggelig aftentur til Hobro havn, hvor man købte en is og snakkede om mange ting i det fantastiske vejr. Der var også en enkelt røverhistorie. Lasses flotte Nimbus sport blev beundret.
 
 
 
 
17. juni 2020 tur til Vilsted Sø
Fem flotte Nimbusser mødtes i Aars for at deltage i en tur til Vilsted Sø. Hanne og Jørgen havde planlagt en flot tur , hvor vi først gjorde holdt ved gangbroen over søen og fugletårnet. Vi valgte at gå en tur ud til fugletårnet. Her vrimlede det med svaler, som ikke bød os velkommen. Herefter kørte vi til Stenhaven i Vilsted, hvor vi gjorde et kort ophold. Det vil sige det var meningen, at det skulle være kort, men en Nimbus var træt og ville ikke starte. Det lykkedes at få den igang igen, så vi alle kunne nyde den medbragte kaffe ved søen 
 
 
20. maj aftenkøretur til Løgstør
 
Pga coronaen kunne den planlagte tur til Buh Erik i Hobro ikke gennemføres, så Brian havde lavet en tur ned til vores kasserer Jørgen i Løgstør, da han blev 80 år denne dag og godt ville have besøg.
Vi kørte en flot tur over Haubro, V. Hornum, Vilsted og til Løgstør. Vejret viste sig fra den pæne side, og velankommen hos Hanne og Jørgen blev vi budt ned i deres have, hvor vi kunne sidde med behørig afstand.
Her blev vi budt på ølVand og chokolade og Jørgen fik overrakt en gave.
Der var mødt 13 Nimbusser og 13 personer op i Aars, men Jens Kristian måtte desværre sige farvel midt i Aars by.
Efter et par hyggelige timer  var det tid til at sige farvel. Vejret var stadig godt, så det blev en fin tur hjemad
 
21.aug. 2019 tur til Lindenborg gods
 
13 Nimbusser og omring 20 personer var med på besøget på Lindenborg gods. Turen startede i Aars, og underledelse af Thoams Rafaelsen kørte man ad små naturskønne veje til Rebild, hvor man holdt en pause.
Aalborg Nimbusklub var inviteret til at deltage, og der mødte også en del op.
Skytten viste rundt og fortalte godsets historie samt om godsets aktiviteter i dag.
Det er bygget i 1367. Fra 1972 og til i dag har godset været ejet af familien Schimmelmann.
Den medbragte mad blev fortæret, og der blev snakket.
Så tak til Thomas for turen
 
 
 
21. juni 2019
 
Nogen havde fået den gode ide, at besøge Niels Jørgens grav på hans fødselsdag.
Der var mødt 16 nimbusser 20 personer, som kørte fra Aars til Strandby kirke, hvor der blev lagt en blomst på hans grav. Derefter var deltagerne inde i Strandby kirke, og her fortalt Mogens noget om den gamle kirkes historie.
Senere besøgte man stenaldercentret i Ertebølle, og her mødte Broder Berg fra Aars museum op, og han fortalte om stenalderen og centret. Nirels Jørgen harværet meget aktiv i forbindelse med renioveringen af centret. Han har da også fåeten mindeplade i et af husene. For Broder Bergs fortælling fik af Bodil overrakt vin samt et baby sælskind fra Grønland. Skindet var udspændt i ramme. Denne gave bliver udstillet i Stenaldercentret. 
Til slut inviterede Bodil alle til et bedre traktement i hjemmet. I arrangementet deltog også familie, så det blev en større fødselsdag.
 
 
 
 
 
Open by Night i Aars
 
Handelsstandsforeningen i Aars havde inviteret klubben til Open by Night den 4. juni 2019
6 Nimbusser og 10 personer tog imodt invitationen. <nimbusserne blev stillet til parade i hovedgaden, hvor mange beundredede gamle "busser". Der var også udstillet veteranbiler og helt nye biler.
Deltagerne blev beværtet med kartoffelsalat og frikadelle + øl/vand. 
Vejret var godt, så det blev en hyggelig aften
 
 
 
Aftenkøretur 15. maj  2019 til Blære
 
5 Nimbusser mødtes i Aars  og kørte den længst mulige omvej til Blære. Masser af små veje gennem smuk natur på  en lun forrårsaften. Det var ikke nemt at komme dertil for gården var allerede overfyldt med mennesker og cykler. Hurtifgt efter parkering fandt man hen til de ristede pølser og herefter et bord, hvor snakken gik lystigt.
Der deltog ca. 40  knallerter, ca. 30 biler og over 300 motorcykler. Der blev fortæret 700 pølser, 4 kg rå løg, 7 kasser øl, 12 kasser sodavand og 10 bradepander kage foruden masser af kaffe
 
Aften køretur den 17. april 
 
Ejner havde fået den ide, at at klubben skulle besøge Jernbanemuseet i Hornum. Der var 13 deltagere, men kun 3 Nimbusser. Den medbragte mad blev sat til livs, inden man gik ind på museet. Det vr en meget interessant udstilling, der vakte minder fra deltagernes barndom. Der var kasketter af forskelling rang, en model Jernbane samt en imponerende samling af billederfra stationer fra hele landet.
 
15. aug. 2018
 
Turen fik denne aften til børstenbinderen i Aars. Her fik delagerne vist, hvordan børsterne bliver lavet, og hvilke hår, der bliver anvendt. Det var flotte børster, som den svagtseende børstenbinder fremstillede, og der var da også en del, som købte nogle børser, som skulle kunne holde i mange år.
Der var stillet en grill an, og der blev serveret nogle lækre pølser med øl/vand til. Der var besøg af nogle bekendte, som havde fremstillet pølserne. Her var der igen lejlighed til at købe nogle rigtig gode spegepølser.
En rigt fin aften med god tilslutning.
 
 
20. juni 2018
 
Turen gik Ulbjerg traktormuseum, hvor en guid viste rundt. Det var imponerende, hvad han vidste om i 60 traktorer i museet. De ca.25 traktorer er privatejet. 
Traktorene var i pæn stand, og de fik deltagerne til at tænke tilbage på barndommen/ungdommen, og der blev ofte sagt "Jeg kan huske .."
3 mc'er trodsede vejret og 2 biler kørte under Leifs ledelse ad små vejetil Ulbjerg.
Det var svært at løsrive sig, mentil slut fik kaffe og Margits gode hjemmebag.
En rigt hyggelig aften.
 
 
Aftenkøretur til Blære 16. maj
 
Blære Friskole har fået den lyse ide at invitere veteranklubber fra det meste af Himmerland til træf.
Aftenen var en succes, da vejret indbød til at komme ud og lufte de gamle klenodier.
Fra øst-vest-syd-nord kom de trillende, velholdte og nypudsede. Motorcykler i massevis, nogle sikkeret mere komfortable end andre, og knallerter fra dengang der blev makket med at bore og tune. 
Nimbusserne, som Himmerlands Nimbusklub viste frem, trak opmærksomhed.
Der blev hygget, spist pølser, drukket øl/vand og spist hjemmebagt kage med kaffe.
 
 
Aftenkøretur til Nilfisk i Hadsund 2018
 
Årets første aftenkøretur er helt sikkert en af den, der ikke går i glemmebogen.
Jens Linnemanns søn arbejder som ingeniør på Nilfisk i Hadsund, og han havde arrangeret en tur der ned. 
6 Nimbusser deltog.
Deltagerne fik en meget underholdende fremvisning og fik mange interessante informationer om fabrikkens virke i Danmark.
Da vi havde set det vigtigste var der stillet an til en "lettere taktement".Der var masser af kød og salater. Virkelig flot arrangement.
 
 
 
16. aug. 2017 
 
Besøg på Staudeengen i Gundersted.
Der var mødt 5 Nimbussser op. Arragnementt startedei cafeen, hvor Hanne (En af ejerne) fortalte om anlæggelsen af haven. Derefter var der rundtur i den store flotte have, som er åben for publikum.
Efter rundturen var der kaffe og kage med aroniabær, som ejerne taler varmt for.
Hanne fortalte i længere foredrag om alle fordele ved de sunde aroniabær.
En fin aften
 
17. maj 2017
 
Den månedlige aftenkøretur gik til Blære Friskole, hvor støtteforeningen for friskolen  havde arrangeret veterantræfmfor Mc'er, knallerter og biler.
En rigtig fin aften , hvor foreningen solgte grillpølser mv.
Der blev snakke og set påkøretøjer.
 
 
 
19. april 2017 aftenkøretur - æselbesøg
 
Det var en kold aften , men humøret fejlede ikke noget.
Man kørte over Hvorvarp, Hornum til Bjørnstrup, hvor man besøgte Bente og Ronald, som  i mange år har haft æsler. Desuden får de tiden til at gåmed kurveflet, strikning, syltning og fremstilling af saft og marmelade.
En god aften Niels Jørgen havde arrangeret.
 
 
 
17. august 2016
 
Med Niels Jørgen i front kørte 6 Nimbusser og en bil fra Shell, Aars  via de små veje til Blære. Her besøgte vi købmandsgården Smukt og Brugt. Et sted med masser at se, og der blev da også købt  noget. 

Den medbragte kaffe blev nydt i en pavillon ved banestien.
 
En rigtig god aften.
 
 
 
7. juni 2016
 
På plejehjemmet Aaglimt i Aalestrup var der arrangeret kørsel for beboerne i veteranbiler, og Niels Jørgen deltog med sin Nimbus. Der var stor rift om  køretur rmed Nimbussen. man kørte via Øaterbølle, Lerkenfeldt, Svigel bjerg, Ullits, Foulum, Hestbjerg og til Hvalpsund. Her nød deltagerne en is i det fine sommervejr, inden man kørte tilbage
.
 
18.maj 2016
 
Aftenkøreturen gik til Strandby, hvor Viggo Hansen i over40 år har samlet gamle militæruniformer med tilbehør. Han fortalte levende om, hvordan han igennem årene har skaffet tingene På hans ønskeliste er en militærnimbus.
Det var en rigtig fin aften, som Leif havde arrangeret
 
 
20.april 2016
 
Aftenkøreturen gik til Aars Varmeværk, hvor der er 27 ansatte.  Kasper viste rundt og fortalte, at der blev afbrændt 60.000 tons affald  hvert år. Der importeres dog også husholdningsaffald fra England. Efter rundvisningen spistes den medbragte madpakke i frokoststuen, mens der blev stillet spørgsmål til Kasper.
En meget interessant aften, som Niels Jørgen havde arrangeret.
 
 
Aftenkøretur 6. august 2014
 
Turlederne Karen og Tommy havde arrageret en tur til Urhøj Plantage. Der var mødt 8 Nimbusser og 2 biler op. Turen gik fra Aars ad Aggersundvej, over Hvorvarp til Haubro, videre til Vannerup og Taarupgård, hvor vi svingede til Strandby og gennem Sjørupgårde inden et skilt viste til Urhøj.
Der var en overdækket bålplads med borde og bænke, hvor kaffen blev nydt.
Birthe og Jørn deltog også. Jørn klarede turen med hjælp af krykstok og kørestol.
Tak til Karen og Tommy for en fin tur.
 
 
 
......................................................................................................................
 
Aftenkøretur 4. juni.
 
Denne aftenkøretur faldt sammen med, at Farsø havde by night. Teamet var Dansk Industri, så det var oplagt at vi deltog med Nimbusserne. Gert fra Farsø MC havde inviteret os til at deltage. Her blev deltagerne beværtet med grillstegt svin med tilbehør + drikkevarer. Det var en rigtig hyggelig aften, og der der var flot fremmøde af 12-13 Nimbusser.
 
Aftenkøretur 7. maj 2014.
 
Der startede 9 Nimbusser fra Aars, og de kørte ad små veje til en gård i Tandrup, hvor der ejerne har samlet alt, hvad der har med landbruget at gøre. Det var en overraskende flot og stor samling. Det var en fin tur, som Leif og Margit havde fundet.
 
 
 Aftenkøretur 4. april 2014
 
5 Nimbusser og 20 personer var med på årets første tur, som gik fra Aars over Gislum og Testrup til Lerkenfeldt. her nød nød deltagerne den medbragte kaffe på en P-plads, hvorfra der var udsigt ud over bakkerne og Lerkenfeldt Å. Det var en kold, men fin tur.
 
 Aftenkøreturen 2. oktober.
 
4 (Ejner, Jacob, Peter og Niels Jørgen) deltog i en tur, som gik via Skivum, Suldrup, Albæk, Aarestrup til Haverslev, hvor man besøgte Peters forældre.
Jacob og Peter er først i tyverne, så det tegner godt for klubbens fremtid.
Det var så årets sidste aftenkøretur.
 
 
 
 Aftenkøreturen 4. september.
 
Målet var Bondestuen i Aggersund, hvor man skulle have stegt flæsk.
Jørn førte an på de små vej gennem Vesthimmerland. Vejret var dejligt, så deltagerne nød turen ad de små veje. Vel ankommen til Aggersund nød deltagerne den stegte flæsk med persillesovs og rødbeder. Der var 14 deltagere i dette arrangement.
 
 
  
Aftenkøreturen 7. august 2013
 
Karen og Tommy havde lavet en fin tur, som gik Skørbæk, hvor man drak den medbragte kaffe og hyggede sig i læ bag en hæk. 7 Nimbusser og en bil deltog på denne tur.
 
 
 
Aftenkøretur onsdag 5. juni 2013
 
Niels Jørgen Poulsen førte en lille flok fra Aars, ad snoede veje gennem Skivum til en ejendom lidt udenfor Suldrup. Her parkerede man på græsplænen. Der blev tændt bål, og værten bød på en øl. En hyggelig aften, hvor næsten samtlige naboer kom og beundrede Nimbusser.
 
 
 
 
Aftenkøretur onsdag 1. maj 2013
 
Ejner Noe førte de fremmødte 7 Nimbusser fra Aars til Hvalsund via Foulum, Lerkenfeldt og Svingelbjerg. Ved Lerkenfeldt blev der holdt en pause, og Ejner fortalte lidt om Lerkenfeldts historie. Det var en fin aften med solskin, men koldt var det. Man fandt et sted med læ  i Hvalpsund, hvor den medbragte kaffe blev nydt. Det lunede med en Dr Nielsen til kaffen. 
 
Aftenkøretur onsdag 3. april 2013
 
Jørn Sørensen havde planlagt årets første aftenstur, som gik fra Aars, gennem Jenle Plantage, ad Kelddalvej og videre ad små veje i området. Turen sluttede i Blære forsamlingshus, hvor man fik kaffe og kage.
Turen foregik i fuld solskin med fornuftig temperatur efter årstiden, men  der var frostgrader, inden man nåede hjem. Men en fin tur.
 
 
 
Aftenkøreturen 2. maj 2012.
 
6 Nimbusser var med og nød det gode vejr. Og efter en lille tur omkring tanken ( Selv Nimbusser skal have benzin), førte Søren deltagerne fra Aars til Tandrup, forbi golfbanen, hvor  der var mange spillere, som også nød det gode vejr. Man kørte gennem Hornum til Gatten og forbi Sjørup Sø. Her så vi også golfbanen og det store byggeri, som skal huse nyt bowlingcenter m.v.
Turen endte på P-pladsen ved "Mågesøen", hvor den medbragte kaffe blev nydt, og der blev snakket, men man nød udsigten til "Mågesøen", som var blikstille og med måger, så søen levede op til sit navn.
På turen kunne deltagerne betragte nyudsprungne bøge- og birketræer. Det var en rigtig fin tur, som Søren havde lavet.