Aktiviteterne / Søndagsture

Søndagsture

 Vi mødes kl. 10 ved Cirkle K, Aggersundvej 77, 9600 Aars og kører ad omveje til bestemmelsesstedet, hvor der evt. er noget at se.

På turen nydes den medbragte madpakke.

Se programet for nærmere omtale.

 

 

Søndagstur 8. maj 2022 til Ulvedybet og Ryå is

 

Årets første søndagstur startede i Aars med opsamling ved Brokiosken, Aggesund..

Jens Linmnemann, som ledede turen , har cyklet en i området, så han var godt kendt, og han mente, at så længe vi fulgte fjorden kunne vi da ikke fare vild.

Vi kørte gennem Bejstrup og senere nede og vende på Haverslev Havn ( Altså Haverslev unden Mc  Donald).

Efter et sving omklring det idylliske Kokkedal Slot kom vi til Oxholm Mølle, hvor vi holdt frokostpause. Jens havde skrevet til en niece, som bor i Østerby, at vi kom, så vi fik besøg af hende og hendes søn med en veterantaktor, der påmonmteret en kartoffel-lægger.

Efter en køretur over dæmningen ankom vi til Gjøl, hvor vi var inde og se trolde-museet. Da fabrikken havde sin storhedstid, var der 160 ansatte.

Så kørte vi til Ryå, hvor vi slutte med is.

På hele turen havde Brian problemer med sin Nimbus. Der blev skruet, og der var mange teorier om årsagen. Det endte med, at Bodil gav ham et lift til Snæbum, så han senere i bnil med trailer hentede Nimbussen.

Hyggelig tur gennem flot landskab.

 

 

 Søndagstur til Als Odde 9. maj 2021

 Vi kørte ad snørklede veje mod Als Odde. Vi kørte på mange små veje, hvor vi ikke har været før. Fra Aars kørtes til Haverslev, Ravnkilde, Nysum, Astrup til Als Odde, hvor vi gjorde holdt og  og spiste den medbragte mad.

Fra Als Odde køre man videre forbi Havnø Mølle og helt ud til enden af den hullede havnøvej ud til en vendeplkds helt ud til Mariger Fjord.  Derfra kørtes til Hadsund og videre gennem Dania til Mariager, hvor vi holdt på torvet og fik en is inden turen gik hjemad.

En lang, men god tur

 

Søndagskøretur til Rold MC 23.marts 2021

Nimbusklubben har været corona-ramt, men alligevel havde Brian arrangeret en tur ud i det blå. 

Man kørte fra Aars til bl. a. Lille Binderup, Smorup, Brorstrup, Ravnkilde og Nysum. 

I Rold stødte Thomas og Sanne til på Nimbus, så der var ialt 8 personer.

Brian havde en aftale om at låne Rold Skov MC`s bålhytte. En flot hytte, hvor den medbragte kaffe blev nydt under tag,ellers kunne den nemt være blevet tynd.

Efter at corona-tristheden var skyllet ned og fået en hyggelig snak, var det tid til at sige tak til Brian for at tage initiativ til turen

 

18. april søndagstur til Hjarbæk

Aalestrup Classic havde inviteret os med på turen. Der var dog kun Brian og Leif fra Nimbus klubben, som deltog. Der blev kørt i et adstadig tempo ud omkring Klejtrup Sø, Efter indtagelse af is, blev det tid til at snakke med de andre 50 deltagere. Da man kørte fra Hjarbæk, kørte de fleste hjem, men Leif og Brian kørte en omvej til Skive og besøgte Nimbus forhandleren Claus. Der blev handlet nogle stumper.Efter et par hyggelig timer tog de færgen til Hvalpsund. Tak til alle, der var med til at skabe en skøn tur.

 

 

 

Søndagskøretur til Lynderupgård 5. maj 2019

6 Nimbusser tog opstilling foran den mange hundrede år vandfortæne på gårdspladsen af den fascinerende skæve bindingsværkshus på godset. Ejerne, datter og svigersøn tof hjerteligt imod nimbusfolket og viste rundt..

Bagefter var der hygge med kaffe og  en fantastisk kage i jagtstuen

 

Mosens dag 2. sept. 2018.

Solen skinnede fra en skyfri himmel, da 17 personer fordelt på ni Nimbusser, 1 Kawasaki og 2 biler kørte afsted fra Aars til Mosens Dagi Ll.Vildmose.

Mogen førte an, og han kørte ad små veje til Rebild Bakker, hvor man  strakte ben. Så gik turen viderer adsmå veje, gennem smukke enge og ådale.til Ll.Vildmose. Her spiste man den medbragte mad, før man gik på opdagelse. Der var mange boder med med forskellige ting og sager.  Der var i dagens anledning gratis adgang til centret.

På hjemvejen smuttede man lige omkring Stinnesminde, hvor man nød eftermiddagskaffen. Derefter kørte nogle hjem, mens andre tog en tur omkring Hobro havn for at købe en is. 

En rigtig fin tur, som Mogens havde arrangeret.

 

Hestedag og historisk dyrskue på Hessel 2018.

 10 Nimbusser på Hessel, og dagen startede med gratis kaffe og rundstykker, og senere gratis frokost  med snaps til udstillerne 

Der var et flot fremmøde til Hestedag og historisk dyrskue på Hessel.

Der var mødt en del gamle heste- og kvægracer, som blev bedømt, og der blev fortalt om arbejdet med og problemerne med at bevare fr racer. Endda den gamle hunderace, broholmer var tilstede.  

Flere stedervarder arbjdende værksteder, så børnene ef.eks kunne prøve at dreje træting.En gujide fortalte om de gamle studedrifter, og der var mulighed for at se damer, der vævede flotte ting.Der var smagsprøver på gamle baggærk og snapse.

Uden for Hessel var der gamle traktorer, som blev beundret.

En rigtig hyggelig dag i godt vejr. 

 

 

6. maj 2018

Nimbusfolket to færgen fra Hvalpsund til Salling i høj solskin.

13 personer, 7 Nimbusser og 1 Java nød turen.

På træmuseet i Oddense viste et lokalt medlem rundt og fortalte om, hvordan værktøjet og maskinerne blev brugt, og om hvordan der nu kom træarbejdere fra hele verden for at lave træskulpturer.

Efter spisning af madpakken og råhygge i solen, kørte man omkring Tingfinderiet. Turen sluttede med en is i Virksund

20. aug. 2017

 

10 personer (3 Nimbusser og to biler) deltog i turen, som først gik til Lerkenfeldt, hvor man besøgte Per Nielsen, som reparerer og sælger gamle møbler. Per fortalte og viste, hvordan han reparerer møbler med flet. Han havde mange flotte møbler, og han viste, hvordan man bruger et manglebræt. Et meget interessant besøg.

Derefter kørte man til Ertebøl, hvor man spiste den medbragte mad, inden turen gik til Johannes V Jensen museet i Farsø, hvor Jørgens Nimbus fra 1938 har været udstillet i sommer.

Her blev deltagerne vist rund og fik fortalt om Johannes V Jensens spændende liv. Deltagerne så Johannes V. Jensens film " De nåede færgen", og til sidste blev der serveret kaffe og kage.

Meget interessant besøg.

 

 7. aug. 2017

 6 Nimbusser  og 8  personer  deltog på en søndagstur til Rebild, hvor man ville se veteranbiler, som plejer at mødes ved Top Karens Hus. Der var dog kun en, men hyggede sig alligevel med is, så det blev en hyggelig dag.

11. september

 Elsebeth og Ejner havde arrangeret en køretur til NP Møbler i Møldrup.

Vi kørte ad naturskønne veje, og langt ude på landet var der bord og bænke, så her blev formiddaskaffen nydt med udsigten til køer og rislende å.

Vejen der til og fra var noget sandet og gav lidt problemer, som dog blev overvundet

Det var en oplevelse at besøge NP Møbler. Her bliver fremstillet møbler af høj kvalitet og egen design.

Her tørrer man selv træet i 3 år, inden det kan bruges.

Efter rundvisning på serverede værtsparret øl og vand for deltagerne. 

 

8. august 2016

Niels Jørgen havde arrangeret en køretur til Rebild, og  Aalestrup Classic var også inviteret, så der deltog 10 mc'er og 1 bil.

Ad snoede veje kørte vi til et gammelt savværk i Rold skov. Her fik vi en fin rundvisning og så, hvordan en stamme blev savet op. Et savværk, som arbejdstilsynet ikke vil godkende i dag.

Der efter kørte vi til Gl. Skørping gl. skole, hvor Trine Lilholt viste os sine billeder.

Trines mand, Claus viste os,hvordan han laver musik, og Trine og Claus spillede for os, mens der blev vist en video. Til slut blev der serveret kaffe.  Et rigtig spændende sted at besøge.

 

1. maj 2016

 

Turen gik til Uhrehøj Plantage - skovens dag.

Der deltog 9 Nimbusser. Deltagerne kørte fra Aars til Louns, hvor man drak kaffe hos Karen og Tommy.  I plantagen spistes den medbragte madpakke, og man så på de mange aktiviteter, der var arrangeret i anledning af skovens dag.

 

 ..........................................................................................................

 

 

  

Søndag 9. september 2015

Besøg hos Lillian og Alex i Mou

Vi mødtes  hos Shell i Aars og kørte ad snirklede veje til Mou, hvor Lillian og Alex havde inviteret på kaffe.

Her blev der talt om gamle Nimbus-dage, som de nyere medlemmer ikke kender til.

En rigtig god tur i godt vejr. 

 

 

 

 

Søndag 11. maj 2014

Nimbusserne mødtes ved Hvalpsund færgen.

Turen gik Stald Kima, hvor den berømte Tarok havde hjemme. Der var en fin rundvisning i stalden, som stadig står intakt og man har indrettet et museum.

Stalden og naturen på stedet er anvendt i filmen om Tarok.

Tarok er begravet ved en gravhøj lidt syd for Hagenshøj. Ejerne, Elisabeth og Karl Laursens urner er også nedsat her.

På hjemvejen kørte man omkring Dalsgårds Antik, som også var interessant at se.

Trods en voldsom regnbyge på hjemvejen, så var et en fin tur, som Niels Jørgen havde arrangeret.

 

Søndagsturen 26. maj 2013

 

Turen gik til traktormuseet på Mors. Deltagelsen fra vore klub var ikke stor, men naboklubberne var også inviteret med, så der blev ialt 13 Nimbusser. Deltagerne fik en fin tur, hvor man så mange specielle gamle traktormodeller.

 Efter besøget her så man en gammel købmandsbutik.

Sidst kørte man til kalbrænderi, som var sat pænt istand af en gruppe lokale folk. Det var en spændende udstilling, som viste hvordan kalken bragte velstand til Mors.

Den fine sluttede med en is i Hvalpsund.

 

Søndagsturen 21. april 2013

 

Turen gik til Lindholm Høje i høj solskin. Man kørte fra Aars til Nibe, hvor formiddagskaffe blev nydt. Derefter kørte man til Skalborg, hvor den medbragte mad blev spist hos Aase, og hun tog med til Lindholm Høje.

Museet var virkelig et besøg værd, og det var interessant at se de store stensætninger udenfor, som har været gravpladser i vikingetiden.

 Det var en fin tur, som Ejner Noe havde arrangeret.

Se billeder under galleriet.

 

Søndagsturen 16. september 2012

 

Turen gik nord for fjorden. Vi mødtes ved klubhuset og kørte mod Aggersund, hvor turlederne Hanne og Jørgen stødte til.  Og vejret var som Vorherre havde valgt det. Så gik turen over Haverslev, Attrup forbi Kokkedal Slot, gennem Vesterby, Oxholm, Hammershøj og Østerby, og ud over dæmningen over Ulvedybet til Gjøl havn, hvor vi nød  den medbragte madpakke i solskin.

Efter pausen gik turen gennem naturskønne området til Hamonikamuseet i Tranum.Efter vi havde betalt entreen fik vi en kort introduktion, i hvordan vi kunne finde rundt i det tætpakkede museum, som også er ejernes private hjem. Ejner gav et par numre på en af museets hamonikaer, men det lykkedes dog ikke at få toner frem på en sav.  

Efter et par timer  med nostalgiske oplevelser, blev der serveret kaffe, mens værtinden, som forlængt har nået pensionsalderen, fortalte gode historier.

Så satte vi igen kursen mod Aggersund, hvor vi nød en isvaffel med 2 store kugler som afslutning på endnu en skøn Nimbusdag.

 

 

 
Søndagsturen 13. maj 2012

Det var en  af de traditionelle Nimbus-ture med madpakke m.m.

Det var Villy og Elin fra Gedsted, som skulle lede turen, men desværre måtte de melde afbud p.g.a. sygdom. Heldigvis havde de allieret sig med med en meget dygtig turledervikar, som hurtigt blev sat ind i ruten, og efter min mening ledede den med fuld tilfredshed. Kun synd for dem, der ikke var med. 

Da vi forlod Aars kørte vi via Hans Egedes Vej og ud til den nye Sjøstrup Alle. Enkelte havde ikke set denne vej før, så selv i nærområdet kan der findes nye oplevelser.

Turen gik derefter videre over Østrup - Fjelsø og til Tostrup Kirke, hvor vi gjorde holdt. Muligvis er der nogle, der mener, at kirkeskatten er for høj, men de fleste kan vist være enige om, at det er skide behageligt, at der findes offentlige, tilgængelige toiletter ved stort set alle kirker.

 Fra Tostrup kørte vi tilbage mod Ulbjerg og ud over Borup Hede  mod Låstrup. Undervejs passerede vi bl.a. det store vandret groende birketræ, og vi kom også forbi et par gravhøje. Om hvilken Elsebeth i øvrigt kunne fortælle en dødbringende historie.

I Låstrup krydsede vi Viborg - Løgstør landevejen og fortsatte forbi den smukt restaurerede Lynderupgår til Virksund lystbådehavn. Her kunne vi indtage vores medbragte madpakker, mens vi nød udsigten over vandet og de legende sæler på tæt hold.

PS: Hvad gør "turleder-vikaren", når GPS´s er gået i udu?. Kører turen igennem til den er lært udenad!

Og det var altså kun den første aften, han tilbød en is i Vildsund - de næste aftener, syntes han vist, det var for flovt at blive genkendt!

 

Søndagsturen 22. april 2012

Der var 12 Nimbusser, som startede fra Aars, da turen gik til Hammerværket i Godthåb.

Niels Jørgen førte os til Godthåb ad de små veje, over Skivum, ned gennem Højris Mølle til Veggerby, Byrsted, Østerhornum og Godhåb. Det var en fin tur, hvor vi nød den flotte forårs-natur.

I Godthåb mødte 5 Nimbusser mere. Desuden var der nogen i bil, da vejrudsigten ikke havde været for god, men vejret viste sig fra den gode side, og man så endda solen. Der kom ialt 30 personer og en hund, og deltagerne kom fra  Nimbusklubber i Skive, Randers, Aalborg og Himmerland.

Deltagerne gik en guidet tur gennem hammerværket, og de fik en levende beskrivelse af  værkets historie.

Iflg. Jydske Lov fra 1200-tallet skulle alle vandløb udnyttes, inden de løb ud i fjorden/havet, og derfor blev der oprettet en vandmølle ved Guldbækken i Godtbåb. Der var ingen bebyggelse, men der blev bygget huse til arbejderne, og stedet kom til at hedde Godthåb efter den papirfabrik, som  tobaksfamilien Obel oprettede her.

 Da den lukkede etablerede Zinck i 1858 et hammerværk her. Det er den fabrik, vi kender, og som  især lavede grave- og haveredskaber frem til 1984, hvor det meste af fabrikationen flyttede til udlandet. Dog blev man ved med at fremstille skafterne til redskaberne indtil for få år siden.

Der var så meget at se, at det blev sent, inden man fik spist den medbragte mad. Det var en rigtig hyggelig dag og dejligt, at der var så mange deltagere.

Der er billeder fra turen under Galleri.