Aktiviteterne / Klubaftener

Klubaftener

 
Aftener, hvor medlemmerne mødes og hjælper hinanden, hvis der er problemer med Nimbussen. Der er altid nogen, der har tips,som kan hjælpe.
Man kan også bare komme og hygge sig med en kop kaffe.
 
TIDSPUNKT OG STED:
Tredie onsdag i vintermånederne kl. 19 i klublokalet hos Aalestrup Classic, Vandværksvej 4 a, 9620 Aalestrup.
 
Se i øvrigt programmet
 
20. sept. 2023.
 
Der skulle laves hybenvin, men de fleste havde i stedet smagsprøver med fra tidligere års fremstilling. Og man blev enige om, at vinen bliver bedre, når den har lagret nogle år.
 
15. marts 2023
Agnes fortalte om sin motorcykeltur til bjergrige nordlige Pakistan. Aalestrup Classic var også inviteret, så der deltog 60 personer. Dejligt med så stort et fremmøde.
Trods samfundets fordomme drog Agnes afsted på en Honda.
Hun skulle nok have valgt en Nimbus, da hun fortalte, at hun på turen måtte efterlade sin bagage nedenfor en stejl bjervej, da Hondaen ikke kunne køre op med bagagen .
Det var en spændende og oplevelssesrig tur, hvor hun blev mødt med en stor gæstfrihed og hjælpsomhed,  meget mere end hun havde troet.
Hun mødte to pakistanere, som også var på tur, og dem fulgte hun med. Turen gik ad smalle og næsten ufremkommelige grusveje. 
Hun passerede verdens højeste pas, Khunjerab, 4700 m over havet. En stor oplevelse.
Hun fortalte  med engageret og viste nogle meget flotte billeder fra turen.
 
15. februar 2023
En anderledes klubaften med intimkoncert,  fællessang og spisning og en god portion hygge.
Bodil havde været i køkkenet og bestilt flødekartofler og skinke samt grønt.
Ellen og Henry underholdt med hver deres hamonika og Ejner  med giutar. 
Der blev underholdt før maden. Snakken gik lystigt og stemningen var høj.
Efter maden var der igen underholdning.
Alt i alt en vellykket aften, hvor halvdelen af medlemmer var mødt op. 
 
18. januar 2023
 Frits viste film bl.a fra 2013, hvor der sammen med Aarhus Nimbus var tur til ånbing af tivoli Friheden. Det var underligt at se, hvor unge medlemmerne så ud dengang. 
Der var også gode klip, hvor vi så Frits med Inger i sudevognen. 
Vi hørte, hvordan Nimbusproduktionen startede med "Røret" i 1927, for så senere at blive afløst af "Humlebien". Der findes stadig omkring 5.000 Nimbusser rundt om i verdenen.
9 personer var mødt op til denne hyggelige aften, hvor Ejner og Elsebet underholdt lidt.
 
 
 
 19. okt. 2022
Tidligere formand af Himmerlands Nimbusklub og kørelærer Lars Nymann viste billeder og vi fik opfrisket vognbaneskift, fletteregler, parkeringsregler, vigepligter m.v.
Lars lægger ikke skjul på, at sikkerheden er det vigtigste, han kan lære os. Vi hidser vores Nimbus lidt ned og siger tak til Lars for en god aften
 
16. marts 2022
10 medlemmer var mødt op. Vi gik i kælderen, da Leif havde taget sidevognsbogen med, og Thomas havde medbragt et sidevognsstel, som trængte til en kærlig hånd, inden det kan køre videre. Det blev til en masse hyggelig snak. Derefter gik man oven på og hyggede med kaffe og småkager.
 
 
 
16. feb. 2022
 
Hygge- og makkeaften.
Henrik Bygholm gav en rundvisning i sit værksted, hjvor flere projekter var i gang. Der blev set på knallerter, motorcykel og bilparken blev gennemgået. Der blev fortaalt om import og indreg af trehjulet Lomax, som blev firehjulet inden  den kunne godkendes. Man så også en toptunet Fiat Multipla. 44 vilde hestekræfter. Det er dobbelt så meget, som vi kører med .
Efter en time i kælderen var der kaffe, småkager og hyggeligt samvær. En fin aften.
 
19. januar 2022
 
Turen til militærmuseet blev aflyst p.g.a. coronaen. I stedet blev det tiol en hyggelig klubaften i Aalestrup med prøvesmagning af hybenvin.
Sammen med hyggen blev der vist film fra Ry træffet i 2015, lavet af Horsens videoklub. Derefter blev der vist video fra Aarhus Nimbusklub deltagelse i åbningen af Tivoli Friheden i 2009.
Der blev også vist, hvordan man kunne holde hænderne varme med lammeskindsluffer..
Senere blev der fortalt om, hvordan Post, Elvæsen og håndværkere brugte sidevognene.
 
 
 
 
Foredrag: Japan rundt på Nimbus
 
17. november 2021 holdt Kim Scholer forederag om sin rundtur i Japan på  ombygget Nimbus fra 2006. 
Der var mødt mellem 30 og 40 tilhører op.
Nimbussen blev fløjet over, monteret i en 30 kg`s jernramme.
Han boede på små værelser, f.eks. hotelværelse  på 1,3 x 2,3 i Tokyo.
Koim prøvede at køre miniudgave af motorcykel, som en voldsom kontrast til sin egen Nimbus, som er en ombygget "Bobber" med specialudstødning.
Kim mødte menensker, som var blevet flyttet til Nagasaki efter at have overlevet den første atombombe i Hiroshima.
Han oplevede musikoptog med sækkepibe, dukkeagtig pige, der blev lejet ud 15 min ad gangen til f.eks. brætspil. Oplevede steder, hvor hjemløse bor i papkasser.
Yderligere om turen kan ses påhttp://nimbustripinjapan.blogspot.com
 
 
Klubaften 15.sept. 2021
 
Så skulle hybenvinen, som blev lavet sidste år sies og smages til. Brian var i sidste øjeblik forduftet til Litauen. Måske var han blevet nervøs for projektet. Han havde dog afleveret sin produktion.
Først skulle indholdet i dunkene sies. Hanne og Margit var energiske . Det var tidskrævende at få det hele siet igennem et klæde, men så kom Jens med et bedre udstyr i form af gamle nylonstrømper, og så gik det bedre.
Efter opskriften burde vinen stå en uges tid for at bundfælde, men den tålmodighed havde vi ikke, så vi nøjedes med en kaffepause og Margits hjemmebagte, inden vi gik igang med prøvesmagningen.
De fremødte 9 dommere var meget enige. Ca. 80% succes. Hvilket må siges at være helt pænt. Resten fejlede heller ikke noget, der skal bare en anden etiket på. Måske skal den kaldes hybenbalsamico, den vil være god til f. eks syltede løg og diversse dressinger.
Jens demonstrerede en smart hævert, så man få en klar drik uden grums.
Vinen er bedre efter 2-3 år, men der er stor risiko for fordampning under  vejs.
Det blev igen en hyggelig aften. Håber, at vinen er holdbar, så dem, der var forhindret i at deltage, også når at få en smagsprøve.
 
 
Klubaften 21. oktober 2020
 
Jens Linnemann lærte  deltagerne at lave hybenvin.De var forberete, da de selv havde taget hyben med, Jens havde dog ekstra med, hvis der var nogen, somn ønskede flere hyben. Der blev hygget og snakket . Men, vinen skal stå i et år år, så alle er spændte på at smage. Det forlyder, at det syder og bobler i de små hjem.
En hyggelig aften, hvor der også blev vist billeder fra årets arrengementer.
 
 
Klubaften: Foredrag 19.feb. 2020
 
19. februar holdt Eva Linnemann et meget interessant foredrag om Saddam Hussein. Vi fik her en hel anden vinkel på ham.
Hun har studeret i Spanien, og her hørte hun, at diktatoren havde skrevet både bøger og digte. Det vakte hendes interesse, og herefter lærte hun arabisk, så hun kunne læse sproget. Hun gav også en prøve på dette.
Saddam er vokset op i fattige kår hos en onkel, og han indoktrinerede ham med sit menneskesyn. Han ligestillede f.eks. jøder, persere og fluer, som han gerne ville have udryddet.
Saddam kom tol magten ved ikke helt fine metoder, og han udryddede sine politiske modstandere.  De bøger, han har skrevet, er da også politisk propaganda. Bøgerne var besrsellere i Irak, og han førsøgte at få bøgerne udgivet i andre lande, men kun en er udgivet i Japan. 
28  deltagere lyttdede meget inresseret til foredraget, og der blev stillet nogle gode spørgsmål til Eva.
 
 
 
Klubaften. Makkeaften 15. januar 2020
 
20 var mødt op til åprets første klubaften, hvor første del af aftenen primært drejede sig om motoren, der på forrige års afslutningstur satte et ben ud gennem siden af blokke.
Leif viste og forklarede kyndigt om pjelestænger og krumtap, varme og hvidmetal på en Nimbnus .
Alle kom med gode og velmente råd og  forslag, og flere tilbød at løse delopgaver.
Derefter satte vi os til rette i klublokalet med velfortjent kaffe og snakken gik lystigt. 
En hyggelig og lærerig aften.
 
Klubaften 20. november i Aalestrup
 
Agnes Skårup mødte op til en næsten fuld sal, da hun fortalte levende om sin tur Australen rundt på motorcykel.
På turen, som varende 4 måneder, tjente hun til turen ved bl. a. at malke på et kvægbrug. Hun kørte på 2 motorcykler, da den ene blev stjålet mens hun var på sygehuset efter et styrt.
En tur på 25.000 km.  Godt gået af en 22 årig pige. 
En rigtig spændende aften, hvor til også Aalestrup Classic var inviteret.
 
Klubaften 16. oktober i Aalestrup
 
Der var mødt 15 op.
Brian fortalte om klubbens facebook, og de fordele, den giver.
Bagefter viste Brian billeder fra årets ture.
En hyggelig oh lærerig aften.
 
 
 
Klubaften 18. sept. 2019
 
Freddy Elimann fortalte og viste billeder fra sin rejse til Færøerne i 2013. Han havde sin kone med, og parret sejlede derop og havde deres bil med.
Færøerne består af 18 øer, og de nåede at besøge 5-6 af dem, godt hjulpet af de efterhånden mange tunneller og enkelte broer, der forbinder øerne.
Mange af de mindre bygder har sent i 1900 tallet fået etabnleret vejfobindelser, eller har man været henvist til vandvejen.
Der boer  ca. 50.000 personer og ca. dobbelt så mange får. Fårene går frit rundt i trafikken. Der vanker stor bøde, hvis man påkører et får.
Færøerne får ca. 650 mill årligt fra Danmark. 
Stor oplevelse at sejle ud i mindre både og se de mange huler, der er i klipperne.
En spændende aften. 
 
 
 
 
 
Klubaften 16. januar
Marius Stubberup fortalte om sin rejse "Jorden rundt på 16 dage"
Marrius og en rejsekammerat rejste via et par ophold i USA til New Zealand og Japan
De blev fortalt og vist billeder fra turen. Flyveturen gik henover Grønland, Los Angeles, besøg i Disneyland, videre  til Tokyo og Osaka.
De kunne ikke læse skiltene i Japan, så de tog billeder, så de kunne finde tilbage.Derefter gik turen til Sibirien. Det var en tur på 39.000 km. Der var mødt 30 op, som fik en hyggelig og lærerig aften, som sluttede med en sang
 
 
Klubaften - foredrag
De 25, der var mødt op , kom med på en spændende tur på 950 km på Caminoen,før af Randi Timm Simonsen.
Hun startede turenved den franske grænseby Sct. Pie de Port og endte ved denspanske kyst. På turen kom hun gennem mange idylliske landsbyer, som kan betegnes som tidslommer. I Satiago de Compostela var hund med til pilgrimsmesse.
På turen mødte hun vandrere fra mange lande, og en dansker, hun tidligere havde mødt på en vandring.
Det var en lang tur med 5,7 kg på ryggen. Det var en stor oplevelse, og hun planlægger  en ny tur til Mallorca.
Et meget spændende foredrag
 
Klubaften 21. februar 2018
 
Henrik Holm fortalte om Aaalestrup Calassic  knallerttur til Trollhättan. Der kræver sin mand at planlææge en sådan tur.Man kører til Frederikshvan på k nalleten på trailer. I Sverige så man bl. a. Saab Museet. Enkelte smagte sur strømmingen.
 
 
 Henrik Holm 
 
  januar 2018
 
Der vistes en gmmel film om Palle Huld og Edith Foss første tur gennem Europa og rundt om Afrika, men teknikken drillede, men man så filmen på lille skærm.  De tog afsked med DK i 30 erne, og begav sig på tur  med punkteringen og hllede veje,hvid der var en vej. Over alt vaktebusserne stor beundring. Nogle grænsevagter skulle da også med på tur. Et bordelbesøgte de også,dog af en anden grund. Efter en sjov film  var der kaffe og hjemmebag. 
 20. december 2017
 
En hyggelig aften med brætspil.
Jens Linnemann havde julegodter med samt et sjovt brætspil. Spillet gik ud på at gætte om medspillerens viden om forskellige  emner
Mogens havde som sædvanlig en god historie
 
 
 
 
Spis og bowl i Gatten marts 2017
 
Det blev en hyggelig aften med bowling selv om barnerne var "skæve" 
Der er ingen, som ved, hvem der vandt, men det var hyggeligt, og belønningen var en hakkebøf efter kampen.
 
 "På Nimbus gennem 40 år" 18. januar 2017
 
Ca. 60 hørte foredraget, hvor Gerda og Poul Erik Grønhøj fortalte om deres 40 år med Nimbusser.
Deres 2 børn har altid været med på ture i ind-og udland, og de har selv fået hver en Nimbus og senere svigerdøtrene og børnbørnene er med. 
Der deltog medlemmer fra Aalestrup Classic og Randers og Skive Nimbusklubber..
Den interessante aften  var arrangeret af Ejner Noe.
 
 
Foredrag "Tryk på" februar 2017
 
  
Birthe og Jørn fortalte om deres liv med op og nedture efter Jørn for 3 år siden fik en blodprop i halspulsåren.
Jørn var ikke tilfreds med den behandling og genoptræning, han fik i det offentlig system, så han begyndte at søge på nettet, og her fandt omtale af trykkammerbehandling, som kan "vække" ødelagte hjerneceller.  Han måtte til Slovakiet for at få behandlingen, som har hjulpet ham, og der er indkøbt et hjemmetryksammer, så han kan fortsætte behandlingen
 
 
  
 
Strikkeaften 17. februar 2016.
 
Der var mødt 11 deltagere i en håndarbejdsaften, hvor damerne havde mange forskellige håndarbejder med til inspiration. Der blev vist sjaler, dukketøj, tasker m.m., og der blev hæklet tunesisk, men mændene hyggede sig med Nimbus-snak i baggrunden. En hyggelig aften.
 
 
Foredrag 20. januar 2016 om Den Transsibiriske Jernbane.
 
Benny fra Ry fortalte og viste billeder fra familiens tur med den Transsibiriske Jernbane.
Banen blev bygget af straffefanger og russiske soldater, og den er på ca. 9300 km. Zar Aleksander  den III satte arbejdet igang, og den blev bygget fra 1891 til 1916.
En rigtig interessant aften,hvor også Aalestrup Classic var inviteret.
Der var mødt ca. 70 deltagere,