Aktiviteterne / Nimbusture

Nimbusture

 Køretur med Aalestrup Classic

25. juli 2020

Aalestrup  Classic havde inviteret til til fælles bil- og mc-køretur til Lønstrup.

Turen startede i Aars nordpå til Lerup Kirke ved Fosdalen, hvor den medbragte formiddagskaffe blev nødt.

Herefter gik turen ad de tyske betonveje til til Løkken.

Fra Løkken gik turen igen nordpå til Nr. Lyngby, Her var der nærmest  trafikalsk anarki, da der også var andre, der havde fået  samme ide. Da man kom til Lønstrup, var der een, som havde kaffe klar.

Kun Brian deltog på turen, og han er klar til at tage med igen, hvis Aalestrup Classic igen inviterer på tur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nees-træf 2019

4 personer fra Himmerlands Nimbusklub delog. Lørdag startede med et godt morgenbord. Fællesturen til Klosterheden blev en våd affære, men naturen var helt fantastisk. Der blev gjort hold et par steder, hvor man så bæverens bo/byggeri. Deres fældning af birketræer og dæmninger. Ikke noget man er vandt til at se.Der efter bsøgte man radiomuseet i Resen ved Struer.

Til aften var der helt stegt pattegris.

En dejlig tur

 

Nees træf 15. til 17. juni 2018

Man mødtes ved Hvalpsund færgen, og så gik turen via Struer til Nees. 

Teltene blev rejst, og der blev hilst på naboerne fra Vojens. Der var ialt 60 Nimbusser på pladsen.

Dagen efter var der en fælles tur. Vejret var ikke for godt, så der blev valgt vandtæt tøj

.Turen gik til Vestjyllands Jernbanemuseum i Struer, hvor man blev vist rundt.

På hjemvejen kørte nogle omkring maskinværkstedet, men Himmerlands Nimbusklub kørte lig hjem for at undgå regnen, men den indhentede. Thorbjørn Strunk, formand for Vestjysk Nimbusklubbød velkommen, og så var der helstegt pattegris med masser af tilbehør. Der blev hygget, og Mogens fortalte nogle Randers vitser. Dagen efter vågnede man med tordenbrag, men håbede dog at komme i tørvejr. Sådan gik det ikke, da der kom et skybrud, men alligevel et godt træf.

 

Åbning af Tivoli Friheden 29. marts 2018

Der var som sædvanlig en lille flok fra Himmerlands Nimbusklub, som deltog i åbningen. I køligt og blæsende vejr i 2 gr. frost var det en lang og kold tur.

Aarhus Nimbusklub bød på varme pølser og øl/vand/kaffe. 

Det lokale TV filmede det flotte syn af Nimbusser, som var parkeret foran scenen.

Der var en Nimbus, der fik motorproblemner, så ejeren måtte bag på en anden, men den kom dog med hjem.

 

Nimbusudstilling 18. marts 2018

Nogle fra klubben toig en tur til Horsens Industrimuseum, som pt har en speciel udstilling i anledning af 100 års jubilæet.

En flot udstilling

 

Hot Sommer i Farsø 2017

Igen i år var Nimbus klubben  inviteret til Hot Sommer i Farsø. Det blev, som det plejer, en rigtig hyggelig aften trods vejret. Der blev serveret grillet gris, flødekartofler og øl/vand. 

Der møde 9 Nimbusser op fra klubben, og de blev beundret

 

Pinseparade i Løgstør 14. maj.

Der var opstilling af motorcykler (nyere og gamle) i Østerbrogade og veteranbiler på Skoleengen. Der deltog 6 Nimbusser.

Der var gratis kaffe og rundstykker til deltagerne. Kl. 12 kørte man en tur til Rønbjerg. Efter tilbagekomsten til Løgstør gav handelsstandsforeningen pølser og en øl.

 

På tur med Randers Nimbusklub 8. september.

Turen gik Ferguson museet mellem Horsens og Juelsminde. Det var en oplevelse at se de gamle køretøjer. Derefter kørte man til Nimbus museet i Horsens, hvor man bl. a. beundrede Nimbussen ejet af en nordmand, som har kørt 75.000 km. Det var en fin tur, som Randers Nimbusklub havde arrangeret.

 

 

Tur til Jesperhus Blomsterpark 16. august 2014

 

Jesperhus Blomster havde igen i år inviteret veteranmotorcykler til at besøge parken. Fra Himmerlands Nimbusklub deltog 3 Nimbusser. Deltagerne fik en dejlig dag i parken, hvor mange beundrede de gamle maskiner.

 

 

 Weekendtur til Attrup 13. - 15. juni 2014.

Deltagerne mødtes fredag aften på Attrup campingplads.Der blev gtrillet og hygget om aftenen. Lørdag var der køretur til Bulbjerg. På turen dertil kørte man ud til Bygholm, hvor der man gjorde holdt og nød synet at de mange fugle på Vejlerne. Så kørte ´man ad små veje til Bulbjerg, hvor den medbragte mad blev indtaget og man nød udsigten ud over Jammerbugten. På vejen tilbage, så man Klim Kalkovn, og man var så heldig, at der var en guide, som fortalte lidt om ovnen.

Tilbage i Attrup blev der atter grillet og hygget. Der var en fin weekend, men vejret også med deltagerne.

 
Tur til Jesperhus Blomsterpark 18. august.
 
Jesperhus havde denne dato inviteret veteranmotorcykler til træf. Der var sket en komunikationsbrist, så ingen viste det. Bortset fra Niels Jørgen, som ved, hvad der sker på veteranområdet, så der var kun 2 "busser" og 4 personer, som deltog. Det blev en hyggelig dag i den flotte park, og Nimbusserne blev beundret af mange inde i parken.
 
Se billeder under galleriet.
 
 
 
 
 
Weekendtur til MC camp på Djursland 7. - 9. juni 2013
 
Man samledes i  Hobro og for at undgå Randers, kørte man ad snirkede småveje. Niels Jørens GPS ledte os til Udbyhøj, hvor vi blev fragtet over Randers Fjord med en kabelfærge. Vejene var så snirklede, at Niels Jørgen vist ikke kunne finde de samme veje hjem.
Det var en fin campingplads, hvor nogle af deltagerne havde lejet hytter og andre havde medbragt telte.
Om lørdagen havde Ejner arrangeret en køretur til Kalø slotsruin. Det var en rigtig fin tur, som blev nydt i det fine vejr. Birthe og Jørn havde så meget mad med, at de hurtigt arrangeret en frokost til alle deltagerne.
Aftensmaden blev indtaget på cafeteriet på pladsen.
På hjemvejen kørte man ad hyggelige veje  mod Mellerup, hvor man tog færgen over.
Her var man så heldige, at færgen havde jubilæum, så passagerne fik gratis kaffe og kage. 
Det var en dejlig weekendtur.
Se billeder under galleriet.
 
 
Tur til åbning af Tivoli Friheden 6. april 2013.
 
Iflg traditionen, så åbner Tivoli Friheden skærtorsdag, men pga kulden var den i år flyttet til 6 april. Der var alligevel koldt. 3 Nimbusser fra klubben trodsede kulden, og i Randers fik man følgeskab af 2 mere.
Ca. 50 Nimbusser var mødt til parade på Rådhuspladsen i Aarhus, hvor et byrådsmedlem bød velkommen. Derefter blev man i hold sendt afsted på en tur omkring Marselisborg. Senere blev de i samlet flok ført ind i Tivoli Friheden.
Efter et par timer med hyggelig snak, blev de igen ført ud og kunne køre hver til sit.
En hyggelig dag.
 
 
 
 
2012 set fra Nimbus-sædet.
 

Den anden weekend i januar er det traditionen at der køres Skagen Snerally, og i år var det 35. gang løbet blev afviklet. Ni nimbus deltog i det spændende og sjove orienteringsløb, hvor kørerne starter fra deres hjemadresse og sætter kurs mod målet ved Scavenius´ hyggelige klubhus i Skagen. Jeg deltog ikke selv i løbet, men kørte op for at deltage i aftenens hygge og præmieoverrækkelse. Og så kom jeg ganske tilfældigt også til at deltage i reparationen af en nimbus med defekt plejlleje. Efter at motoren var skruet fri er stillet, løftede vi cyklen – med sidevogn! – fri af motoren. Bundkarret af, defekt plejlstang og stempel pilles ud, motor samles og bussen løftes igen på plads over den nu tre-cylindrede motor. Med minimal risiko for fartbøde kunne ejeren så trille fra Skagen og hjem mod Holbæk.

Endnu et plus til Nimbus at noget sådant kan lade sig gøre-

Onsdag d. 4. april var der aftenkøretur fra Aars. I det forårsklædte landskab kørte vi i fælles flok til Mågesøen og nød det smukke syn med vandet og fuglene mens vi indtog vores kaffe.

Skærtorsdag var så dagen hvor vi kørte til Århus for at åbne Tivoli Friheden. På Århus Rådhusplads blev der holdt velkomsttale til de ca. 70 Nimbusser, og i små kolonner blev vi ledet gennem Århus, Moesgaard, og til Marselisborg. Herfra kørte vi i en lang kortege ind i forlystelsesparken – og selvfølgelig var der opmarch på ”Nimbusvej”.

Lørdag d. 7. april. Pløje-møg dag i Myrhøj ved Strandby. Sjovt at se de gamle læssemaskiner og møg-spredere. Min Nimbus blev nu kun anvendt som personbefordring.

Søndag d. 22 april var der forårstur med klubben. Som turleder havde jeg planlagt en tur til Godthåb Hammerværk. Jeg havde inviteret de nærmeste naboklubber med, reaktionen var heldigvis positiv, så i alt var vi ca 30 deltagere der fik en meget interessant guidet rundvisning.

Søndag d. 29 april var der konfirmation i familien. Jeg kørte til Nordthy og gav konfirmanden en dejlig lang køretur på Nimbussen. Selvom han blev noget overrasket da jeg dukkede op, var han efter hans ansigtsudtryk at dømme helt tilfreds med turen.

Onsdag 2-maj. Aftenkøretur med klubben. Ud i naturen og nyde aftenskaffen. Skønt.

5.maj var der stumpemarked i Aars og vi deltog traditionen tro med en stand.

13. maj var der planlagt søndagstur. Turleder Villy blev desværre syg og måtte lade en vikar overtage. Heldigvis var ruten allerede planlagt, så vi fik en skøn køretur ned over Østrup, Tostrup Kirke, Borup Hede til Vildsund Lystbådehavn.

Den 18. maj kørte jeg til Rebild Bakker og så de mange deltagere i Skagen Løbet køre i ”pitstop”. Spændende at se så mange køreklare maskiner fra før 1935.

Lørdag d. 2. juni kørte jeg til Gjern Automuseum, hvor der var stort stumpemarked. Videre til Kongensbro, som er hjemsted for det årlige veterantraktor og maskintræf. Fin tur- men det er en heldagstur.!

Søndag d. 3 juni var der Fårup Skovhus løb. Tidligt op, og med nevø Jacob på bagsædet ankommer vi til restauranten kl ca 8.30 og bliver trakteret med kaffe og rundstykker. Efter orienteringsløbet, hvor der også var indlagt diverse opgaver, blev der serveret lækker buffet.

Onsdag d 6. juni var der igen aftentur. Der var arrangeret et spændende besøg i et privat ”samlerhjem” ved Lovns.

29-6 var der veterantræf i Rebild i anledningen af 100 året for Rebildfesten. Der var billede af min Nimbus i avisen.

15-16-17 juni var der egentlig Neestræf, men p.g.a. fest hos familie og venner måtte Nimbussen holde fri-weekend

Den 1 juli var der hyggelig grill aften hos Elsebeth og Ejner.

Den 2. juli afgang mod Bornholm for at deltage i veteran Rallyet Bornholm rundt. 14 skønne dage blev det til på solskinsøen. På hjemturen tog jeg et par fridage hos bekendte i Holbæk, selvfølgelig med et par ture rundt i området.

21. juli Høstweekend på Mors Traktor museum. Nimbus blev tanket og i flot solskin var turen til Limfjordsøen en skøn oplevelse. Hjemturen gik over Virksund, Thisted og langs fjorden mod Aggersund og Ertebølle.

29. juli. Husflidsdag på Spillemands museet i Rebild

30. juli. Afgang til årets store Nimbustræf, denne gang i Skagen.Selve træffet foregik 3-4-5 august, men vi var nogle stykker der tog en forlænget ferie på toppen af Danmark. 8. august rullede vi hjemad igen.

Den 11/ 12 august var der auktion over veterankøretøjer fra samlingen på Ålholm slot. Så jeg drog mod Lolland for at udnytte den absolut sidste chance for at se den imponerende samling inden den blev spredt for alle vinde. P.g.a. tidnød foregik turen dog i bil.

Lørdag d. 1 september. Tidligt op og på Nimbus igen. Der var Kongerslev løb og mødetid kl 8.30. Igen havde jeg nevø Jacob med på bagsædet, det er sjovt når de unge også har lyst til at være med. Som afslutning på orienteringsløbet var der grillstegt pattegris, supergodt.

5. september Nimbustur til Aggersund med stegt flæsk og persillesovs på Bondestuen. Hyggeligt arrangement.

15. september kørte Nimbus mig en tur til Haubro for at se veteranpløjning. Og derefter til Strandby hvor spejderne havde deres årlige loppemarked.

Søndag 16. september tur arrangeret af Hanne og Jørn. Vi kørte nord om fjorden over bl.a. Gjøl og Ulvedybet, op til Harmonikamuseet ved Bindslev- . Nostalgisk oplevelse, absolut en fin tur.

Mandag 17. september. Aftenarrangement hos Bent Pedersen, en veteranentusiast nær Åbybro, som gennem 8 år har haft et restaureringsprojekt på en Pierce Arrow 1915. Spændende at se det flotte resultat og ligeledes se det andet ”legetøj”. Sidste indkøb en Perce Arrow 33 Roadster årgang 1922, stammende fra auktionen på Ålholm.

På hjemturen fra Åbybro blev Nimbus tanket, så jeg var klart til om tirsdagen at køre ned til Ejner. Her skulle Villy og jeg mødes til interview og fotografering til avisen i anledning af Nimbusklubbens 25 års jubilæum.

Ud over ovennævnte har jeg selvfølgelig kørt diverse småture, været på besøg, på indkøb m.m.

Niels Jørgen